Tercan önceden nereye bağlıydı?
Ancak 1935 yılında Erzurum’un ilçesi olan Tercan’ın Erzincan’a bağlanması üzerine Aşkale Erzurum iline bağlı kalmıştır.
Tercan Erzurum’dan ne zaman ayrıldı?
Daha önce Erzurum’a bağlı olan ve 1923 yılında belediye teşkilatı kurulan ilçe, 11 Mayıs 1938 tarihinde çıkarılan 3383 sayılı Kanunla Erzincan’a bağlanmıştır.
Tercan ismi nereden gelmiştir?
Tercan ismi Türkçe kökenli olup “parlak, ışık saçan, aydınlık” anlamına gelmektedir.
Erzincan Tercan neyi meşhur?
Tercan, Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı egemenliğine girmiştir. Bölgedeki kalıntılar arasında Çadırkaya Bucağı’nda Çadırkaya Tepesi, Konarlı Köyü’nde Şirinli Kalesi, Esenevler Köyü’nde Şirinkayalar Mağaraları ve Üçpınar Köyü’nde Vank Kilisesi bulunmaktadır.
Erzincan Tercan’ın kaç tane köyü var?
Nüfusun 11.207’si ilçe merkezindeki 22. bölgede yaşamaktadır.
Aşkale adını nereden almıştır?
Etimoloji. Aşkale adı Türkçe aş ve kale kelimelerinin birleşmesinden oluşmuş olup, yerleşimin adı ilk olarak 1522 tarihli ve 387 sayılı Muhasebe-i Vilayet-i Karaman ve Rum Defteri’nde geçmektedir.
Erzurum’un eski adı nedir?
1048 yılında Doğu Anadolu bölgesini fethetmek için Bizans topraklarına giren Selçuklular, Erzurum Ovası’nın batısındaki Erzen’i ele geçirdiler. Saldırılarla yıkılan asıl Erzen, Türkler tarafından Kara Erzen, zamanla da Karaz olarak adlandırıldı. Yeni Erzen daha sonra Erzen-i Rum ve Erzurum isimlerine dönüştü.
Erzincan adı nereden gelmiştir?
Erzincan ismi Aziris veya Eriza’dan gelir. Eriza ismi 11. yüzyılda Selçuklular tarafından kullanılmıştır. 19. yüzyılda Erzingan olarak kullanılmış ve daha sonraki yıllarda günümüzdeki ismi olan Erzincan ismi verilmiştir. Araştırmacılar bölgenin tarihinin Paleolitik döneme kadar uzandığını belirtmektedir.
Mercan nereye bağlıdır?
Mercan, İstanbul’un Avrupa yakasında Fatih ilçesine bağlı bir ilçedir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Tahtakale; batısında Süleymaniye; doğusunda Tayahatun; kuzeybatısında Sururi; güneyinde ise Beyazıt ilçeleri bulunmaktadır.
Tercan Alevi mi?
Erzincan Alevileri genellikle Tercan ilçesi ve çevre ilçelerde bulunur. Diğer Türkmen Alevileri Kemaliye ve İliç ilçelerinde bulunur.
Tercan hangi fay hattında?
Tercan Fay Zonu, -550° – 65° E yönünde sol yanal doğrultu atımlı bir fay zonudur. Bu kuşaktaki fayların yaşı Üst Miyosen sonrasıdır. Çalışma alanının dışında Tercan’ın güneybatısında devam eden fay zonu Tercan’da başlar ve Aşkale’nin güneydoğusuna kadar uzanır.
Tercan Barajı kaç yılında yapıldı?
Erzincan ili Tuzla Çayı üzerinde sulama ve elektrik üretimi amacıyla 1969-1988 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Erzincan’ın en meşhur yemeği nedir?
Erzincan denilince akla ilk gelen Erzincan sofralarının vazgeçilmezi olan ketedir.
Erzincan’da kış nasıl geçer?
Erzincan bölgesinde yazlar sıcak, kurak ve açık, kışlar ise dondurucu, karlı ve kısmen bulutludur. Yıl boyunca sıcaklıklar genellikle -8°C ile 31°C arasında değişir, nadiren -16°C’nin altına ve 36°C’nin üzerine çıkar.
Erzincan neresi meşhur?
Erzincan Gezilecek Yerler:Altıntepe Harabeleri.Girlevik ŞelalesiOtlukbeli GölüKaranlık Kanyonu.Ergan Kayak Merkezi.Aygır GölüMunzur DağlarıKeşiş DağıDaha fazla yazı…
Tercanın kurtuluşu ne zaman oldu?
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim okundu, İlçe Müftüsü Doktor ŞAHİN tarafından 17 Şubat 1916 tarihinde ilçemizin düşman işgalinden kurtarılması sırasında şehit düşen tüm şehit ve azizlerimize dualar edildi.
Mercan nereye bağlıdır?
Mercan, İstanbul’un Avrupa yakasında Fatih ilçesine bağlı bir ilçedir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Tahtakale; batısında Süleymaniye; doğusunda Tayahatun; kuzeybatısında Sururi; güneyinde ise Beyazıt ilçeleri bulunmaktadır.
Tercan Barajı ne zaman yapıldı?
1988Tercan Barajı ve Hidroelektrik Santrali / Açılış Tarihi
Tercan Ovası hangi fay hattında?
Tercan Ovası, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat kesiminde yer alan, etrafı dağlarla çevrili bir çukurluktur.