Eski dava dosyalarına nereden bakılır?
Vatandaşlar, e-Devlet şifresi, e-İmza, mobil imza ve e-Devlet olmak üzere dört seçenekle internet üzerinden UYAP Vatandaş Portalı’na bağlanabiliyor; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebiliyor.
Eski mahkeme kararlarına nasıl ulaşabilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.
E-devlette kapanan dava dosyası görünür mü?
Yetkili makam tarafından dosyanızın işlemden kaldırılması ve UYAP bilgi sistemi üzerinden kapatılması halinde, aynı anda e-devlet sisteminde de dosyanız kapalı olarak gösterilecek ve e-devlet ve vatandaş portalında dosyanız görüntülenmeyecektir.
Dava dosyalarını kimler görebilir?
Bir avukat veya stajyer, vekaletname olmaksızın usul ve ceza dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme talebinin ilgili taraflarca yerine getirilmesi zorunludur. Vekaletname sunmayan bir avukata dosyadaki kağıt veya belgelerin bir kopyası veya fotokopisi verilmez.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Bir dava dosyasına ilişkin kararlar e-devlet üzerinden takip edilebilir. Davacı, dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, hakimin söz konusu davanın konusu olan olay hakkında karar verdiğini ve dosya durumunun karara bağlandığını belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.
Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?
Karar verilen işlemin sonuçlanması için istinafın da sonuçlanması gerekir. Bu, dosyanın ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya hukuka aykırılık halinde Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesiyle tamamlanır. İtiraz edilmezse, dava karardan itibaren ortalama iki ay içinde sonuçlandırılır.
Mahkeme arşivleri kaç yıl saklanır?
(Kararlar daire içinde süresiz olarak saklanır.) Mahkeme dosyaları Devlet Arşivlerine iki, beş veya 20 yıl gönderilmez. (Kararlar daire içinde süresiz olarak saklanır.) 16 Haziran 2020
Mahkeme kararlarına nereden ulaşabilirim?
E-Devlet Kapısı, İçişleri Bakanlığı kararları hakkında bilgi talebi.
Yargı kararlarına nasıl ulaşabilirim?
Yargıtay’ın güncel kararlarına nasıl ulaşabilirim? Geçmiş ve güncel Yargıtay kararlarına; www./karar-arama/yargitay-kararlari bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Dava dosyası kendiliğinden kapanır mı?
Cumhuriyet savcılığı, hüküm kesinleşinceye kadar davayı kendiliğinden takip eder. Ceza davalarında bir diğer önemli nokta da zorunluluk ilkesidir. Bu ilkeye göre, cumhuriyet savcılığı kamu davası tamamlanıncaya kadar davayı takip etmekle yükümlüdür. Ceza davası açıldığında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirse dosya kapatılır.
Uyaptan dava neden gözükmez?
Savcı dosyalarının UYAP ortamında neden görünür olmadığı sorusunun cevabı aslında basittir. Yukarıda açıklandığı gibi savcı dosyalarında gizlilik esastır. Savcı dosyalarının gizliliği o kadar büyüktür ki bir kişi kendi soruşturma dosyalarını bile UYAP’ta görüntüleyemez.
Uyapta kapanan dosya ne zaman silinir?
Dosyanın kapatılmasından itibaren beş yıl sonra Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak UYAP ve e-Devlet üzerinden sabıka kaydınızı sildirebilirsiniz. Açılan icra dosyasını nasıl kapatabilirim? Banka tarafından verilen takipsizlik kararı nedir? İcra dosyalarında takipsizlik ne anlama gelir?
Eski dava dosyalarımı nasıl görebilirim?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Avukatlar uyaptan her dosyayı görebilir mi?
Avukatlar tüm dosyalarını sorgulayabilirler. Hukuki ve idari davalar açılabilir.
Dava dosyasından kimler fotokopi alabilir?
Merhaba, avukat, davanın devam ediyor veya kapanmış olması fark etmeksizin, ofisteki tüm dosyaları inceleyebilir ve vekaletname ibraz ederek fotokopilerini de alabilir.
E-devlette dava dosyası neden gözükmüyor?
Dava dosyalarınıza Elektronik Devlet Geçidi (e-Devlet) üzerinden erişmeye çalıştığınızda, dava dosyanızın görünmediğini görebilirsiniz. Bunun böyle olmamasının birkaç nedeni olabilir: Dava henüz kaydedilmedi: Dava dosyanız mahkeme tarafından işlenmemiş ve sisteme kaydedilmemiş olabilir.
UYAP dökümü nasıl alınır?
UYAP Vatandaş Portalı’na giriş yapın ve talebinizi oluşturun.b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portalı bağlantısına tıkladıktan sonra “e-Devlet üzerinden giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri sorgula” butonuna tıklayın. … e) Dosya talebi butonuna tıklayın. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.
Uyaptan dosyalarımı nasıl görebilirim?
Uyap Vatandaş Portalı Üzerinden Belgeleri Görüntüleme Dosya listesinin en sağında bulunan “Dosyayı Görüntüle” butonuna tıklayarak ilgili dosyaya ulaşabilirsiniz. Açılan ekranda dosya hakkında girdiğiniz bilgiler, dosyanın tarafları, dosyadaki belgeler ve dosyada yapılan işlemler gibi tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
TC ile dava sorgulama nasıl yapılır?
Talepte bulunmak için cep telefonunun mesaj gönderim alanına TC KİMLİK NO DOSYA MESAJ KODU yazılarak 4060’a gönderilmesi gerekmektedir. Sistem cevabı: 2007/27 başvuruda 15.05.