İçeriğe geç

Mâl Etmek Ne Demek

Maal etmek ne demek?

Birine bir eylem veya söz isnat etmek, atfetmek, yüklemek.

Halka mal etmek ne demek?

kamuya açıklamak, kamunun erişimine sunmak, açıklamak; kabalaştırmak

Mal eden ne demek?

İddia et, mülk edin, sahip ol: Fakat hiçbir taraf beni kendisinin malı olarak iddia edemez (Hâlide E. Adıvar).

Mal edilmesi ne demek?

MALLAR ihtiyaçları karşılamaya yarayan tüm araçlardır. Ekonomik faaliyetlerin amacı; ihtiyaçları karşılamak için mallara sahip olmaktır. Elde etmek için belirli bir çaba veya bir bedel ödenmesi gereken mallara ekonomik mallar denir (örneğin ekmek, peynir, giyim, arabalar).

Mal vermek ne demek?

Mal bildirimi, bir kişinin mevcut mali durumunu gösteren ve borçlarını ödeyebilecek ekonomik güce sahip olduğunu ortaya koyan bir belgedir.

Mal etmek bir deyim midir?

Deyimler hem cümlelerde hem de günlük hayatta kullanılır. “Edinmek” deyimi Türkçedeki en yaygın deyimlerden biridir.

Maal oluyor ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Maliyetler.

Mülhak etmek ne demek?

Katılma. Bir önceki bütçeye yeni bir bütçenin eklenmesi veya genel bütçeye bazı alt bütçelerin dahil edilmesine ek bütçe denir.

Kamuya mal etmek ne demek?

kamusal mallar; Ekonomide, tüketim için rekabeti olmayan ve kullanımı dışlanamayan mal. Rekabetsizlik, bir kişinin bir malı tüketmesinin başkalarının o malı tüketme olasılığını azaltmaması anlamına gelirken, dışlanamazlık, hiç kimsenin aslında bir malı kullanmaktan dışlanamayacağı anlamına gelir.

Kendine mal etmek nedir?

Özümseme, aynı zamanda özümseme olarak da adlandırılır, genellikle sanat eserlerinin alıntılanarak yeniden yorumlanması ve üretilmesi anlamına gelir. Özümseme daha önce de var olmasına rağmen, postmodernizmle ilişkilendirilir.

Mal ne demek küfür mü?

Mal ayrıca Türkçe’de sığır veya çiftlik hayvanları anlamına gelir. Anadolu’nun bazı bölgelerinde mal terimi küçükbaş hayvanlar için de kullanılır. Türkçe’de hakaret olarak da kullanılır.

Mal ne demek din?

Hanefilere göre bir şeyin “iyi” sayılabilmesi için şu özelliklere sahip olması gerekir: 1) İnsanlar tarafından faydalı ve değerli olarak kabul edilmesi, 2) Kontrol edilebilir ve sahip olunabilir olması, 3) Maddi bir varlık olması. Bu üç özelliği taşımayan şeyler mal sayılmaz.

Mal diye kime denir?

Mallar, bir kişi veya kuruma ait tüm taşınır ve taşınmaz mallardır. Tarım ve çiftçilikte, bu kelime hayvancılık için kullanılır. Argoda, az anlayışlı ve düşüncesiz insanlara “mal” denir.

Maal etmek nedir?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: Özellik.

Kişisel mal ne demek?

Evlilik sırasında miras veya başka bir özgür edinim yoluyla edinilen mülk, eşlerin kişisel mülküdür. Kişisel mülkün yerini alan mallar da kişisel mülktür. Örneğin, evlilikten önce bir eşe ait olan bir araba onun kişisel mülküdür.

Mal ne demek argo?

Mallar, bir kişi veya kuruma ait tüm taşınır ve taşınmaz mallardır. Çiftçilik ve tarımda, bu kelime hayvancılık için kullanılır. Argoda, az anlayışlı ve düşüncesiz insanlara “mal” denir. Bu kelime, “ateşten mal kaçırmak” ve “mal kaçırmak” gibi ifadelerde kullanılır.

Mal mı maal mı?

Mallar veya emtialar, ekonomide insan ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamak için alınıp satılan somut araçlardır. Hizmetlerin aksine, emtialar dağıtılabilir, el değiştirebilir ve üreticiden tüketiciye aktarılabilir.

Kendime mal ettim ne demek?

Bir şeyi kendine mal etmek, sahiplenmek, kabul etmek, onunla ilişkilendirmek.

Malik etmek ne demek?

Bir şeye malik olma hakkına sahip olan veya bir malı elinde bulunduran kişiye malik denir. Medeni Kanun ve eşya hukukuna göre bir şeye malik olan, yani bir şeyin maliki olan kişi; yasal düzenlemeler çerçevesinde, o şeyi dilediği gibi kullanma hakkına sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir